Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wageningen stort zich op algen

  •  
16-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
algen_05.jpg
De Wageningen Universiteit stort zich vanaf vrijdag op algen en andere energiebronnen die van de zon gebruikmaken. De universiteit opent dan onderzoekscentrum AlgaePARC als onderdeel van een onderzoeksprogramma naar groene brandstoffen en zonne-energie. Over vijf jaar willen de onderzoekers bovendien kunstmatige bladeren klaar hebben die door fotosynthese energie opwekken.
De universiteit gaat samen met het bedrijfsleven de enorme potentie van algen als groene energiebron onderzoeken en in praktijk brengen. ,,De productie van algen levert olie op die als brandstof dient en eiwitten die als voedsel kunnen dienen. Algen kunnen we kweken op zee, dus het gaat niet ten koste van landbouwgrond'', zegt hoogleraar bioprocestechnologie René Wijffels.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.