Vroege Vogels

Wageningen IMARES

  •  
01-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ecologische_atlas.jpg
De onlangs door Wageningen IMARES uitgegeven "Ecologische Atlas Waddenzee" maakt gedetailleerd inzichtelijk welke habitattypen waar in de Waddenzee voorkomen en waar vogels en zeehonden specifiek gebruik maken van de ruimte. De atlas is een informatiebron en hulpmiddel voor organisaties betrokken bij het ontwikkelen van beleid en het beheer van de waddenzee (bijv. bij calamiteitenbestrijding en vergunningverlening).
Uniek aan de Ecologische Atlas Waddenzee is het gebruik van verschillende kaarttypen die samen alle informatie over ruimtelijke begrenzing, natuurwaarde, kenmerkende structuren en geomorfologische informatie bundelen en inzichtelijk maken. Samengevat: kaarten die informatie verschaffen over specifieke (deel)locaties als bodem, stromingen en het leven op die specifieke locatie.
Het gebruik van GIS-systemen heeft het mogelijk gemaakt de informatie overzichtelijk te presenteren en daarmee de waarde van de informatie voor gebruikersgroepen toegankelijker en effectiever toepasbaar te maken dan voorheen.
De atlas is mogelijk gemaakt door financiering van o.a. het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), Ecosysteembeschrijving Waddenzee (zie www.minlnv.nl) en EU-Interreg (MESH- Mapping European Seabed Habitats, zie www.searchmesh.org.)

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.