Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Waddenfonds: Gemangeld door regels

  •  
05-02-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
waddenzee_01.jpg
Natuurorganisaties vinden dat de ambitie van het Waddenfonds voor investeringen in de natuur onmogelijk wordt gemaakt door regeltjes en randvoorwaarden. Dat zegt programmamanager Wadden Michiel Firit van Staatsbosbeheer dinsdag.
Uit het Waddenfonds komt vijftien jaar lang jaarlijks 33 miljoen euro vrij voor investeringen in de natuur in het waddengebied. Staatsbosbeheer heeft samen met de Waddenvereniging, de Vogelbescherming, Natuurmonumenten, de drie provinciale landschapsorganisaties in Noord-Holland, Friesland en Groningen en de Stichting Wad 35 plannen bij het Waddenfonds ingediend.
Een groot deel daarvan is afgewezen. "We worden gemangeld door regels en spelregels, waar is de ambitie om er iets moois van te maken?'', vraagt Firit zich af.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.