Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Waddenclub en vissers zoeken samen haaien

28 aug 2015
  •  
leestijd 1 minuten
ruw_haai.jpg
De Waddenvereniging en garnalenvissers gaan samen onderzoek doen naar het aantal haaien in de Waddenzee. Alle haaien die de vissers per ongeluk in hun netten vangen, krijgen een merkje in de rugvin.
Kenmerken
Verder worden ook de soort haai, lengte, geslacht en vangstlocatie genoteerd en daarna wordt het dier teruggezet. ,,We hopen zo een beter beeld te krijgen hoe de haaienpopulatie er in het waddengebied voor staat'', zegt een woordvoerster van de Waddenvereniging vrijdag.

Samen sterker

Steeds vaker wordt door beroeps- en sportvissers melding gemaakt van haaien gevangen rond en vanaf de Waddeneilanden. Hun aantal lijkt daarom toe te nemen, maar de huidige monitoringsprogramma's bieden te weinig inzicht hoe het er werkelijk voor staat, aldus de Waddenvereniging. Die heeft daarom de handen ineen geslagen met garnalenvissers.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar