Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Waarheen met ons kernafval?

  •  
27-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
345.png
Eind jaren zeventig hadden we al de Brede Maatschappelijke Discussie over kernenergie. Binnenkort mogen we weer 'breed maatschappelijk discussiëren': nu over het afval.
Naar verwachting presenteert de regering de komende week een plan voor een zogenoemde 'burgerparticipatie' rond ons kernafval. Op last van Europa moet er een solide plan komen voor ons kernafval voor de komende honderdduizenden jaren. Saillant detail: eigenlijk hadden de exploitanten van kerncentrales de afgelopen jaren geld opzij moeten zetten voor dat afvalprobleem. Maar uit Kamervragen is de afgelopen week gebleken dat er van de benodigde 2 miljard maar 68 miljoen opzij is gezet!
In bijgaand document zet onafhankelijk kernenergiedeskundige Herman Damveld uit Groningen het probleem helder uiteen. Opdat je weet waar we de komende tijd over mee mogen discussiëren:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.