Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Waarheen met ons kernafval?

27 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
345.png
Eind jaren zeventig hadden we al de Brede Maatschappelijke Discussie over kernenergie. Binnenkort mogen we weer 'breed maatschappelijk discussiëren': nu over het afval.
Naar verwachting presenteert de regering de komende week een plan voor een zogenoemde 'burgerparticipatie' rond ons kernafval. Op last van Europa moet er een solide plan komen voor ons kernafval voor de komende honderdduizenden jaren. Saillant detail: eigenlijk hadden de exploitanten van kerncentrales de afgelopen jaren geld opzij moeten zetten voor dat afvalprobleem. Maar uit Kamervragen is de afgelopen week gebleken dat er van de benodigde 2 miljard maar 68 miljoen opzij is gezet!
In bijgaand document zet onafhankelijk kernenergiedeskundige Herman Damveld uit Groningen het probleem helder uiteen. Opdat je weet waar we de komende tijd over mee mogen discussiëren:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar