Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Waar doe je verantwoord boodschappen?

  •  
25-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Met de SuperWijzer-app voor de smartphone kun je in de winkel bepalen hoe producten met vlees, ei en zuivel scoren op gebied van dierenwelzijn, natuur en milieu, klimaat en schadelijke stoffen. In welke supermarkt kun je het meest verantwoord boodschappen doen?
Verschuilen achter mooie verpakkingen of onduidelijke keurmerken kunnen supermarkten en producenten zich niet meer permitteren: de gratis SuperWijzer onthult in één oogopslag de waarheid achter 17.000 barcodes.
Met de SuperWijzer kun je in de supermarkt, of later thuis, eenvoudig controleren of je een verstandige keuze hebt gemaakt en wat de betere alternatieve producten zijn. Door de barcode te scannen laat SuperWijzer zien hoe het product door deskundigen beoordeeld is op diervriendelijkheid, milieu, schadelijke stoffen en de invloed op het klimaat. Ook kun je zien wat je zelf van het product vind door per beoordelingsonderdeel aan te geven waar jij de grens trekt.
Meer over de SuperWijzer en hoe u die gratis kunt downloaden, vind je hier .

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.