Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

VWA vindt genetisch gemodificeerd maïs veilig

  •  
10-07-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_128325.jpg
Bureau Risicobeoordeling van de VWA onderschrijft het oordeel van de European Food Safety Authority (EFSA) dat genetisch gemodificeerde maïslijn MON863 geen aantoonbaar gevaar oplevert voor de volksgezondheid.
De EFSA heeft op 2 juni 2004 aangegeven dat de genetisch gemodificeerde maïslijn MON863 veilig is voor menselijke consumptie. Deze maïs is geautoriseerd onder richtlijn 90/220 en richtlijn 2001/18. Maar een kritisch rapport van Franse onderzoekers, gebaseerd op een heranalyse van de door de producent bij EFSA ingediende gegevens, zou aantonen dat ratten tekenen van nier- en leververgiftiging alsmede hormonale veranderingen vertonen als gevolg van consumptie van de maïs. De EFSA en enkele nationale autoriteiten, waaronder de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), komen tot de conclusie dat de Franse heranalyse wetenschappelijk gezien de toets der kritiek niet kan doorstaan en dus geen aanleiding geeft de autorisatie te herzien
Bron: VWA via GroenPortaal

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.