Vroege Vogels

VVD: verbod op vleesnaam voor vegaproduct

  •    •  
03-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vegetarische_slager.jpg
Vegetarische producten die als vleesvariant worden aangeprezen zouden geen vleesnamen zoals worst of schnitzel mogen gebruiken. Dat vindt de VVD, blijkt uit Kamervragen die de partij dinsdag stelt aan de ministeries van Volksgezondheid en Economische Zaken.

Misleidende vleesvervangers

De liberalen verwijzen naar een uitspraak van de Duitse minister van Landbouw, die vorige maand aangaf namen als 'vegetarische schnitzel' of 'vega-curryworst' te willen verbieden. Kamerleden Erik Ziengs en Helma Lodders suggereren dat de etiketten op vleesvervangers misleidend kunnen zijn voor consumenten. Ook als vegetarische producten vrijwel hetzelfde smaken als de vleesvariant is dat geen reden de naam daarvan te gebruiken, vinden de twee.
De VVD'ers willen niet alleen een Nederlands verbod op vleesnamen voor vegetarische producten, maar ook dat de regering zich op Europees niveau inzet voor een dergelijke maatregel.
Bron: ANP

Meer over:

vlees
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

rumour
rumour4 jan. 2017 - 18:10

Het wordt steeds gekker in dit land, waar gaat de energie naartoe in de kamer?? ik koop regelmatig vegetarische schnitzels, dan wel vegetarische hamburgers, die vegetarische hap moet toch een naam hebben: SCHNITZEL dus,    ik weet toch wat ik koop verdorie, ik kan er met de pet  niet bij,   laat ze verdomme het eens hebben over STALBRANDEN, meer dan 1 miljoen dieren LEVEND verbrand, vogelruimingen........ niet ziek maar toch afmaken die hap......., MEGASTALLEN...., ongelofelijk, ik stelde eens voor aan een kamerlid om aan kamerleden filmpjes te laten zien van de verbrandingen, vergassingen, geschreeuw van dieren in doodsnood.... etc etc, maar dat mocht niet.......... en dat is in officiele zin,  tsja, dat is beinvloeding van de geest, stel je voor, men zou het erg vinden........(..) kan niet, het gaat tenslotte alleen maar over geld verdienen, het land kan nl niets anders verzinnen. Anne Marie te Amsterdam.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.