Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

VVD: Stop subsidie dierenoversteekplaatsen

  •  
26-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ecoduct_02.jpg
De VVD eist dat de overheid per direct stopt met het subsidiëren van eekhoornbruggen, dassentunnels en wildviaducten. De partij heeft in het jaarverslag van het ministerie van Infrastructuur gelezen dat de effectiviteit hiervan helemaal niet bewezen is, meldt De Telegraaf.
Voor de jaren 2007 tot en met 2018 heeft het Rijk in totaal 410 miljoen euro beschikbaar gesteld om leefgebieden van dieren met elkaar te verbinden. Zo is er overheidsgeld gestoken in een muizenbrug over de A4, een eekhoornbrug over de A44 en een zogeheten fauna-uitstapplaats bij Werkendam bij de A27.
VVD-Kamerlid Visser maakt bezwaar tegen het subsidiëren van dit soort oversteekplaatsen voor dieren. Er zou een ’metastudie’ nodig zijn om het nut van de projecten aan te tonen.
Bron: ANP/Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.