Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vuurwerknieuws

  •  
01-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
314 keer bekeken
  •  
vuurwerk_2_07.jpg
Vuurwerk afsteken wordt steeds meer een punt van discussie. De kosten, de vervuiling, de overlast en het aantal gewonden... Dat geldt vooral rond oudjaar, maar het feestvuurwerk eind april (Koninginnedag) en begin mei (5 mei) wordt ook meer en meer omstreden.
Bezwaar
In Weesp heeft een plaatselijke natuurorganisatie al een paar keer bezwaar aangetekend tegen het feestvuurwerk op Koninginnedag. Eerst bij de organiserende Oranjevereniging, daarna bij de kantonrechter. Vervolgens in hoger beroep bij de Bestuursrechter en die kwam twee weken geleden met een uitspraak.
Goed nieuws voor natuur
Dat is slecht nieuws voor de Oranjevereniging, maar goed nieuws voor de natuur: in het vogelbroedseizoen is de verstoring van de dieren zo groot door feestgekanl dat de rechter het in strijd vindt met de Flora- en Faunawet die stelt dat je beschermde dieren niet opzettelijk mag verstoren...
Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor feestvuurwerk. En niet alleen in Weesp. Een reportage met de winnaars van de procedure bij de Bestuursrechter: Kees en Bianca de Graaf van de stichting Flora en Faunabescherming Weesp.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.