Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vuurwerk en geleidehonden

  •  
24-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
KNGF.JPG
Iedere hondenbezitter weet het: de dieren zijn bepaald niet dol op rotjes, duizendklappers en ander geknal. Dat geldt ook voor blindengeleidehonden. Die kunnen van die plotselinge herrie zelfs zo schrikken, dat ze hun werk niet meer kunnen uitvoeren. Geleidehondenstichting KNGF geeft daarom in de polders bij Ouderkerk aan de Amstel vuurwerktrainingen. Nienke van Rooijen is een van de trainsters. Vroege Vogels kijkt mee hoe hond Daley op Oudjaar wordt voorbereid.
Wil jij je mening geven over vuurwerk, dan kun je meedoen aan de poll op onze site. Daar is trouwens wel iets vreemds mee gebeurd. Vorige week was meer dan 90 procent van de deelnemers vóór een vuurwerkverbod. Maar plotseling sloeg de stemming om en in een paar uur kwamen er duizenden tegenstemmers.
“Hoe kan dat nou?” hoorden we van allerlei kanten. “Dat bezoekers van een natuurwebsite als Vroege Vogels vóór vuurwerk stemmen?” We moesten even zoeken, maar het antwoord is simpel: op een paar fanatieke vuurwerk-websites zijn oproepen geplaatst om aan ons onderzoekje mee te doen. Het blijkt dat die fanatieke vuurwerkliefhebbers ook fanatiek zijn gaan stemmen. Dus hoe meer Vroege Vogels-luisteraars gaan stemmen, des te realistischer de uitslag zal worden...
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.