Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vervuilende oostbloktruck omzeilt milieuzone

  •  
23-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vrachtwagen truck

© Bron: Pixabay

De camera’s van milieuzones controleren alleen Nederlandse auto’s, de buitenlandse kentekens kunnen ze niet checken. Dat betekent dat Oost-Europese truckers met oude vrachtwagens ongestraft kunnen doorrijden, schrijft het AD.

Controle alleen op Nederlandse auto’s

Het probleem speelt niet alleen in de steden, maar ook in het Rotterdamse havengebied waar de Maasvlakte een milieuzone is. Nederlandse transportondernemers moeten daar met lede ogen toekijken dat zij hebben moeten investeren in nieuwe, schonere trucks om in de Rotterdamse haven te mogen werken en hun concurrenten uit het Oostblok niet.
“Alweer oneerlijke concurrentie”, zegt Anton van der Perk. Hij is eigenaar van een transportbedrijf en ook bestuurslid van belangenorganisatie Vetron die het probleem aanhangig maakt. Transport Logistiek Nederland (TLN) en verschillende gemeenten hebben al aan de bel getrokken bij de Tweede Kamer en in Brussel.

Reactie Minister van Infrastructuur

Ook buitenlandse vrachtwagens moeten aan strenge normen voldoen om te worden toegelaten tot milieuzones in de grote steden. Desnoods moeten in Europees verband afspraken worden gemaakt over de uitwisseling van uitstootgegevens zodat oude en vervuilende trucks kunnen worden geweerd. Dat zegt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur.
Bron: ANP

Meer over:

milieuzone
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.