Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

VS willen zich niet vastpinnen op klimaattop

  •  
10-12-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
USA_01.jpg
De Verenigde Staten willen zich op de klimaattop op Bali niet laten vastpinnen op specifieke doeleinden. De leider van de Amerikaanse delegatie op Bali, Harlan Watson, bevestigde dat maandag.
Hij verwerpt daarmee een voorstel om industrielanden een percentage voor de vermindering van broeikasgassen te laten vastleggen. Zo zou hun uitstoot van broeikasgassen in 2020 met tussen de 25 en 40 procent teruggedrongen moeten zijn ten opzichte van 1990. De Europese Unie is voorstander van dat plan.
Watson zei dat de VS op Bali positief meewerken. Ze zijn voorstander van een wereldwijd pact om de problemen het hoofd te bieden. De Amerikaanse regering blijft evenwel tegenstander van het Protocol van Kyoto, waar percentages in staan die Washington voor onredelijk houdt. De klimaattop (3-14 december) gaat vooral over een nieuw akkoord dat het in 2012 verlopende 'Kyoto' moet vervangen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.