Vroege Vogels

VS wil meewerken aan 'aangepast' klimaatakkoord

  •  
18-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Donald Trump

© Donald Trump, bron: pixabay

De Verenigde Staten zouden bij het klimaatakkoord van Parijs betrokken kunnen blijven als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Dat heeft Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson gezegd in een interview. 

Aangepast klimaatakkoord

Donald Trump is bereid mee te werken als het akkoord zodanig wordt aangepast dat het “eerlijk en evenwichtig” is voor de VS en er voldoende rekening wordt gehouden met de Amerikaanse economische belangen. Tillerson pleit onder meer voor minder strikte eisen aan de VS voor het terugdringen van de CO2-uitstoot. 

Maatregelen temperatuurstijging

Eerder dit jaar maakte Trump bekend zijn land te willen terugtrekken uit het klimaatakkoord, vooral omdat het klimaatakkoord negatief zou uitpakken voor het Amerikaanse bedrijfsleven. Op de klimaatconferentie in Parijs spraken de landen af maatregelingen te nemen om ervoor te zorgen dat de temperatuur deze eeuw niet meer dan twee graden Celsius mag stijgen. Verder is besloten dat rijkere landen financiële steun gaan geven aan landen die kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering.
Bron: ANP

Meer over:

klimaatakkoord, vs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.