Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

VS: vraag bio-vlees groter dan aanbod

  •  
06-07-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_194551.jpg
De omzet van biologisch vlees in Noord-Amerika blijft stijgen zoals de cijfers voor 2005 uitwijzen: de groei was 51%. Dit blijkt uit een studie van consultancy bureau Organic Monitor. De vleessector groeit het hardst binnen de bio-sector in Noord-Amerika. De omzet van bio-vlees is sinds 2002 met meer dan 150% toegenomen en de verwachting is dat met toenemend aantal marktpartijen deze groei blijft doorgaan. De Amerikaanse markt voor bio-vlees is sterk afhankelijk geworden van importen uit Latijns-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada.
Dit betekent een import van 60% van het varkensvlees omdat de binnenlandse productie te gering is. De tekorten betreffen voornamelijk rund- en varkensvlees. In de studie worden aanbevelingen gedaan voor bedrijven die mogelijkheden in deze groeimarkt willen realiseren. Vooral wordt geadviseerd om strategische samenwerkingen aan te gaan.
Bron: Biofood
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.