Vroege Vogels

VS: Verontreinigd fruit en groente maakt mensen ziek

  •  
23-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_105848.jpg

© fruit

In Amerika worden dagelijks meer mensen ziek van het eten van verontreinigd fruit en groente, dan van het eten van rauwe kip of eieren, aldus de Amerikaanse consumentenbond.
Veel voorkomende ziektebronnen als salmonella zijn al eeuwen bekend en maken elk jaar vele slachtoffers. Groente en fruit zorgt tegenwoordig voor steeds meer problemen. Volgens een rapport, dat afgelopen maandag verscheen zijn er tussen 2002 en 2003 in Amerika 29 uitbraken van ziekten geweest, die te wijten zijn aan pluimvee, terwijl groenten en fruit zorgde voor 31 uitbraken.
Uit onderzoek blijkt verder dat tussen 1990 en 2003 ruim 28.000 mensen ziek zijn geworden van verontreinigd groente of fruit, tegen bijna 11.000 personen die door het eten van kip- of kalkoenproducten ziek zijn geworden.
Het stijgende aantal zieken van fruit en groente is mede te wijten aan het slecht wassen en schoonmaken van de producten. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.