Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vrouw weer de fout in met opgezette vogels

  •  
22-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
Heggemus_Duijsens.jpg

© Fotograaf: Duijsens

Tegen een 49-jarige vrouw die onder meer opgezette vogels en schedels van vogels online te koop aanbood, is proces-verbaal opgemaakt. De vrouw uit Roosendaal was al twee keer door de politie gewaarschuwd, maar ging opnieuw in de fout. De politie nam woensdag de handel van de vrouw in beslag. Het ging om 28 opgezette beschermde vogels, 21 schedels van beschermde vogels, 77 eieren van beschermde dieren, een schedel van een bruinvis, vier wervels en een onderkaak van een dolfijn en een uil en een heggemus op sterk water.
Bescherming
Het hebben van opgezette dieren mag alleen als je daarvoor een bepaalde ontheffing en certificaat hebt. Overheden en natuurbeschermingsorganisaties willen met deze wettelijke regels wereldwijd stroperij en illegale handel in beschermde dieren tegengaan.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.