Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vrouw die op spitssnuitdolfijn klom weer vrij

  •  
22-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Spitssnuitdolfijnen

Spitssnuitdolfijnen

© M.G. Oudejans (Kelp Marine Research)

De vrouw die dinsdag bij Zandvoort op een spitssnuitdolfijn is geklommen, is donderdagmiddag na verhoor weer vrijgelaten. Dit bevestigt de politie na berichtgeving van het AD. De vrouw meldde zich woensdag zelf bij de politie na een oproep, waarna ze werd aangehouden. Het onderzoek naar de kwestie is nog in volle gang, meldt de politie.

De spitssnuitdolfijn dreigde dinsdag aan te spoelen, maar badgasten bij Zandvoort konden hem keren richting de zee. Toen hij eenmaal los van het zand was en weer in de goede richting zwom, greep de vrouw het dier vast en probeerde erop te klimmen. Met een "doe eens even normaal", probeerden de omstanders haar van de walvis af te krijgen. Daarna kon het dier wegzwemmen.

De actie van de vrouw is vastgelegd, videobeelden ervan gaan rond op internet. De politie zag zich donderdag genoodzaakt om mensen op te roepen te stoppen met het uiten van bedreigingen aan het adres van de vrouw.

Stichting SOS Dolfijn meldde na de aanhouding van de vrouw te hopen dat "dit een les is voor iedereen dat je zo niet omgaat met wilde dieren". Dinsdag werden in totaal drie spitssnuitdolfijnen gespot. De dieren zijn volgens de stichting sinds het incident niet meer gezien. "Ik hoop dat dat goed nieuws is." De spitssnuitdolfijn is een walvis die leeft in diepe oceanen. De dieren zijn gewend om op 2 of 3 kilometer diepte hun voedsel te vinden en kunnen zich dus slecht redden in de ondiepe Noordzee.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.