Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

VROM start Postbus 51-campagne energielabel

  •  
16-10-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
postbus51.jpg
VROM start Postbus 51-campagne energielabel
Op 15 oktober start VROM een uitgebreide voorlichtingscampagne over het energielabel. Met televisie- en radiospots, een uitgebreide campagnesite en een voorlichtingsbrochure wordt eigenaren van woningen en andere gebouwen duidelijk gemaakt dat zij vanaf 1 januari 2008 bij verkoop of verhuur een energielabel moeten overhandigen aan de koper of huurder.
Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Het energielabel is te vergelijken met het label voor witgoed en autos. Het label loopt van A tm G. Een woning met het groene A-label is het energiezuinigst en met het rode G-label het minst energiezuinig. Daarnaast staan op het energielabel mogelijke maatregelen om de woning energiezuiniger te maken vermeld.
Een gecertificeerd adviseur kan een energielabel verstrekken. Deze komt langs en doet een onderzoek in de woning, waarna het energielabel wordt vastgesteld. Bij het ministerie van VROM is via www.vrom.nl/energielabel een lijst van gecertificeerde adviseurs te raadplegen. De voorlichtingscampagne loopt door tot eind december.
Bron: Ministerie van V

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.