Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vroege Vogelspark in Oegstgeest

  •  
26-06-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
260 keer bekeken
  •  
Er was al een Vroege Vogelsbos, -eiland, -pad en -kijkhut, en nu is er ook een Vroege Vogelspark, in de wijk Poelgeest in Oegstgeest. Voorzitter Jan Nieuwenhuis van de wijkraad Poelgeest is de bedenker van de naam van het park, wethouder Arjan de Kok mocht het naambord zaterdag 27 juni onthullen.
(groepsfoto: Willemien Timmers - Oegstgeester Courant. V.l.n.r. Menno Bentveld, Daniel Gulpers,  Arjan de Kok, Henny Radstaak, Joost Huijsing, Jan Nieuwenhuis)
Precies 31 jaar na de eerste uitzending van Vroege Vogels kregen we een aardig cadeau van de gemeente Oegstgeest. In de wijk Poelgeest zijn al wegen naar beroemde natuurbeschermers en -onderzoekers programma vernoemd: Jac. P. Thijsse, Hugo de Vries, Bert Garthoff en Linaeus. In die illustere rij komt nu ook Vroege Vogels voor.
Eindredacteur Joost Huijsing: "Uiteraard zijn we trots en verheugd, want dit naambord kan je aanraken en het staat er dag en nacht. Ik zal niet zeggen voor eeuwig, maar ik hoop wel eg lang. Radio daarentegen is een vluchtig medium. Je zendt het uit en dat was het dan. Al prijzen we ons gelukkig dat Vroege Vogels een grote spin-off kent waardoor het langer houdbaar is dan de meeste programma's. Naast die radioserie van precies 31 jaar hebben we al weer twee jaar de televisie-versie, er is een grote website, er zijn tientallen Vroege Vogels boeken verschenen, ooit was er een Vroege Vogels tijdschrift, er zijn 5 grote Vroege Vogels Festivals geweest en we hebben 'dochters' die zelfstandig voortleven zoals de Natuurkalender en de Actie Bomen voor Koeien."
"Dan heb je ook nog het 10 hectare grote natuurgebied in de Oder-Delta dat het Vroege Vogels eiland heet. In de Ackerdijkse Plassen staat de Vroege Vogels vogelkijkhut. Drie jaar geleden werd een uniek lang wandelpad van het Zwin naar Schiermonnikoog, 630 kilometer lang, naar ons vernoemd. Er is het Vroege Vogelbos bij Almere, en nu dan het park. Juist omdat dat zo toegankelijk is voor alle wijkbewoners én omdat het de poort is naar een mooi nieuw natuurgebied zijn we er blij mee."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.