Vroege Vogels

Vroege Vogels TV terug op 5 april

  •  
22-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
303 keer bekeken
  •  
ads4
Het voorjaar is begonnen! En dat betekent dat Vroege Vogels TV weer bijna terugkomt op tv! Vanaf 5 april zijn we elke vrijdag te zien op NPO 2 om 19.35u.
Ook dit seizoen dompelen we ons elke aflevering onder in een prachtig Nederlands natuurgebied. Met Milouska, Menno, een heel VV-team aan cameramensen en speciale natuurfilmers zullen we twee dagen en nachten in het gebied verblijven. We slapen er, maken nachtelijke expedities en gaan overdag op zoek naar bijzondere natuurverhalen. Niet alleen de dieren en planten, maar ook het landschap zelf wordt op deze manier een personage in het programma.

Onlanden, Drenthe

In de eerste aflevering zijn we in de kop van Drenthe. Daar ligt een nieuw natuurgebied: De Onlanden. Het is aangelegd als wateropslag in tijden van nood, om te zorgen dat de Groningse voeten droog blijven. Maar het gebied heeft zich in een mum van tijd ontwikkeld tot een natuurparadijs. Kiekendieven, zeearenden en ganzen kun je er tegenkomen. In het water zwemmen ottermoeders met hun kleintjes. En voor het eerst in elf jaar Vroege Vogels hebben we de roerdomp in beeld. Wat een vogel! We zijn er ontroerd van.
Verder gaan we op pad naar Egheria (Twente/Overijssel), Nieuwkoopse Plassen (Zuid-Holland), Groote Heide (Brabant), Afsluitdijk en nog veel meer! De opnames zijn natuurlijk al in volle gang. We laten je een paar plaatjes achter de schermen zien.
ads1
ads3
ads55
ads2

Zelf Geschoten

Jouw Zelf Geschoten filmpjes mogen ook dit tv-seizoen niet ontbreken. Heb jij mooie natuurfilmpjes gemaakt? Misschien in een van de gebieden waar wij naartoe gaan? Stuur ze naar ons op!  Wie weet zie jij jouw filmpje terug op tv.
Vroege Vogels TV, vanaf 5 april, elke vrijdag op NPO 2, 19.35u.

Meer over:

vroege vogels
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.