Vroege Vogels

Vroege Vogels TV: oeverzwaluwen en jonge uilen

  •  
07-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Menno met uil5
Tijdens opnames van Vroege Vogels in de Biesbosch komen deskundigen tot hun verrassing de zeldzame eeltslak tegen. Hij is piepklein, geen echte schoonheid, en hij heeft zijn naam ook niet mee. Maar dat deert niet, want voor de eeltslak maken slakkenexperts op leeftijd nog een flinke sprong in de lucht. Een onooglijk klein slakje dat op de rode lijst; de lijst met bedreigde diersoorten in Nederland, staat. Maar of het daarmee ook een zeldzaam slakje is, is maar helemaal de vraag. Het kan ook wel eens zo zijn dat we met z’n allen gewoon nooit goed zoeken.
Dat gebeurt niet vaak: 30 jonge uilen die op hetzelfde moment worden losgelaten. Een vogelopvang in Friesland barst op dit moment uit zijn voegen met meer dan 30 uilenjongen. De kleine kerkuilen, ransuilen en bosuilen zijn klaar om uit te vliegen.
Honderden oeverzwaluwen doen zich momenteel tegoed aan de muggenzwermen op de Marker Wadden, de nieuw aangelegde natuurgebieden in het Markermeer. Zo kunnen de vogels straks weldoorvoed naar Afrika trekken.
Vroege Vogels TV, dinsdag 12 september 19.20 uur op NPO2
TV uilen

Meer over:

uil, oeverzwaluw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.