Vroege Vogels

Vroege Vogels presenteert: Levende Rivier

  •  
08-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
RS_20150528_001RUBEN_03.jpeg

© Ruben Smit - Levende Rivier

De documentaire Levende Rivier is op vrijdag 9 februari om 19.25 uur te zien bij de BNNVARA op NPO 2. Vaar mee met de man in zijn kano. Deze  documentaire is nog tot 19 februari terug te zien via de Gemist-pagina van de Vroege Vogels site.
Op zijn tocht dwars door Nederland, van Lobith tot de Noordzee. Over de Rijn, één van de aders die Nederland hebben gemaakt en gevormd. Levende Rivier is een documentaire, die de natuur dichtbij brengt. Filmmaker en ecoloog Ruben Smit vaart steeds verder de rivier af. Een expeditie langs verborgen hoekjes van grote waterwegen. Vastgelegd in hoge kwaliteit natuurbeeld, met alle planten en dieren die hij tegenkomt.

Nederlandse dieren en planten

In de documentaire worden beelden vertoond van unieke Nederlandse diersoorten, waaronder dansende weidebeekjuffers, parende ringslangen, de broedzorg van zeearenden en jagende grote zilverreigers.

Making-of

Levende Rivier is gemaakt door een crew van professionele natuurfilmers en fotografen. In 2014 en 2015 was de crew op pad rond de rivier, boven én onder water. Ruben maakte gebruik van de nieuwste technieken; time lapse, slow motion, luchtopnamen, extreme macro (10:1 vergroting), spy cams, wildlife cam’s en onderwaterfilm-technieken.
Voor Vroege Vogels TV zijn twee making-of gemaakt van de Levende Rivier:
Levende Rivier: vrijdag 9 februari om 19.25 uur op NPO 2.

Meer over:

levende rivier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Inja
Inja9 feb. 2018 - 22:33

Prachtige reportage, ik heb genoten!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.