Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Vroege Vogels presenteert: Levende Rivier

8 feb 2018
  •  
leestijd 1 minuten
RS_20150528_001RUBEN_03.jpeg

© Ruben Smit - Levende Rivier

De documentaire Levende Rivier is op vrijdag 9 februari om 19.25 uur te zien bij de BNNVARA op NPO 2. Vaar mee met de man in zijn kano. Deze  documentaire is nog tot 19 februari terug te zien via de Gemist-pagina van de Vroege Vogels site.
Op zijn tocht dwars door Nederland, van Lobith tot de Noordzee. Over de Rijn, één van de aders die Nederland hebben gemaakt en gevormd. Levende Rivier is een documentaire, die de natuur dichtbij brengt. Filmmaker en ecoloog Ruben Smit vaart steeds verder de rivier af. Een expeditie langs verborgen hoekjes van grote waterwegen. Vastgelegd in hoge kwaliteit natuurbeeld, met alle planten en dieren die hij tegenkomt.

Nederlandse dieren en planten

In de documentaire worden beelden vertoond van unieke Nederlandse diersoorten, waaronder dansende weidebeekjuffers, parende ringslangen, de broedzorg van zeearenden en jagende grote zilverreigers.

Making-of

Levende Rivier is gemaakt door een crew van professionele natuurfilmers en fotografen. In 2014 en 2015 was de crew op pad rond de rivier, boven én onder water. Ruben maakte gebruik van de nieuwste technieken; time lapse, slow motion, luchtopnamen, extreme macro (10:1 vergroting), spy cams, wildlife cam’s en onderwaterfilm-technieken.
Voor Vroege Vogels TV zijn twee making-of gemaakt van de Levende Rivier:
Levende Rivier: vrijdag 9 februari om 19.25 uur op NPO 2.

Meer over:

levende rivier

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

avatar
Inja9 feb 2018 - 22:33

Prachtige reportage, ik heb genoten!!