Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vroege Vogels in de klas

  •  
26-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
vv in de klas 2
Schooltv.nl is in 2014 begonnen met het bewerken van programma’s van de publieke omroep, speciaal voor het gebruik in de klas. Deze In de klas-serie voor het voortgezet onderwijs wordt steeds verder uitgebreid. Ook Vroege Vogels maakt hiervan deel uit.
Schooltv bewerkt tv-uitzendingen van Vroege Vogels speciaal voor het vak Biologie voor de onderbouw in het voortgezet onderwijs, voor leerlingen van 13 tot 15 jaar. De afleveringen worden teruggebracht in tijd tot een efficiënte lengte van ongeveer 8 minuten. Om de context te verduidelijken wordt een duidelijke inleiding toegevoegd en teksten opnieuw ingesproken.

Lesbrief

Bij elke In de klas -bewerking van Vroege Vogels in de klas is gratis een lesbrief voor docenten te downloaden. De lesbrief bestaat uit een samenvatting, kernbegrippen, kijk-vragen en verdiepingsopdrachten. De lesbrief is makkelijk en direct bruikbaar door docenten en sluit aan bij de leerlijn van het vak Biologie voor het voortgezet onderwijs.
Een van de best bekeken video’s van Vroege Vogels op Schooltv is de aflevering over paddenstoelen . Deze video is inmiddels 2.217 keer bekeken. Ook de aflevering over papiervisjes wordt goed bekeken.
Kijk op de website  voor alle Vroege Vogels in de klas bewerkingen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.