Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vroege vlinders_31_01_2013

  •  
31-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nachtvlinders.jpg
Door de hoge temperaturen is de natuur er vroeg bij, dat zal u niet zijn ontgaan. Allerlei planten staan in bloei en padden komen uit hun winterslaap. Ook bij de vlinders blijken er een aantal heel vroeg bij te zijn.
Vroege meldingen
Er zijn nachtvlinders die vanaf november voorkomen en die op zachte nachten te zien zijn zoals de wachtervlinder, agaatvlinder en kleine en grote wintervlinder. Deze worden dan ook al regelmatig gemeld de eerste dagen van het nieuwe jaar. Maar er zijn ook soorten die normaal pas half januari of nog veel later actief worden die al worden gemeld op Waarneming.nl en Telmee.
Voorjaarsspanner
De grote en kleine voorjaarsspanner komen in normale jaren in de loop van januari tevoorschijn, maar in de eerste week van dit nieuwe jaar 2013 zijn ze al met tientallen gemeld. Ook de perentak, een andere spanner, is al meermalen doorgegeven.
Zondag 27 januari 2013 zat dit onderwerp ook in  radio-uitzending .
Bron: Vlinderstichting.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.