Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vrijwilligers maken natuur toegankelijker

  •  
05-12-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_136750.jpg

© oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer in Flevoland werkt op zaterdag 10 december mee aan de landelijke actie van MADD. In de Oostvaardersplassen in lelystad en op stadslandgoed de Kemphaan in Almere maken vrijwilligers de natuur toegankelijker voor speciale doelgroepen. Er worden drie wandelpaden aangelegd voor mindervaliden en gezinnen met jonge kinderen. Deze paden worden beheerd door Staatsbosbeheer.
Let’s go MADD
MADD betekent Make a difference day en is een initiatief dat in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten een jaarlijks terugkerend succes is. Het eerste Nederlandse MADD event met het thema ‘toegankelijkheid’ vindt op 9 en 10 december plaats. Met dit project wordt iedereen in de gelegenheid gesteld daadwerkelijk iets bij te dragen aan zijn of haar directe leefomgeving. Vrijwilliger en vrijwilligersklus vinden elkaar via een eenvoudig vraag en aanbodsysteem op de site van MADD.
De Oostvaardersplassen
De Oostvaarderslplassen is een ongerept moerasgebied, met uitgestrekte plassen en woeste graslanden dat volop mogelijkheden biedt voor het observeren van vogels, grote grazers en het landschap. Het Madd project zet in dit gebied vrijwilligers in om het pad dat van het informatiecentrum naar de vogelkijkhut de Zeearend loopt toegankelijk te maken voor mindervaliden en jonge gezinnen met kinderwagens.
Bron: Staatsbosbeheer

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.