Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vrijstaat SWOMP

  •  
14-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Krakers hebben een terrein aan de Rustenburgerstraat  in de Amsterdamse Pijp afgescheiden van de rest van Nederland. In augustus riepen zij de onafhankelijkheid uit als protest tegen 'onnodige sloop, langdurige leegstand en braakliggende terreinen in de Pijp'.
Het terrein dat SWOMP 4 (Slimme Woonwagenbewoners Op Mooie Plekjes) is gedoopt, wordt sinds een maand gekraakt door Kraakgroep de Pijp en Groenfront!-Amsterdam. Er wordt in de 'vrijstaat' gebouwd aan een klimaatneutraal en ecologisch experimenteerterrein, melden de krakers.
In Swomp 4 wordt klimaatneutraal en op eco-anarchistische wijze geleefd. "We willen een andere manier van leven stimuleren, eentje zonder roofbouw en de vernietiging van de aarde, rekening houdend met de klimaatverandering, dreigend olietekort, verdwijnende diversiteit van leven, en vele andere ecologische rampen.", aldus de krakers.
Bron: Indymedia
Alles over de Vrijstaat Swomp en over de activiteiten waarmee de bewoners willen bouwen aan een betere wereld is te vinden op hun website .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.