Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vreemde vogels in het Zwanenwater

  •  
19-09-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
213 keer bekeken
  •  
veldrietzanger.jpg
De laatste maanden zijn verschillende zeldzame vogels in natuurgebied het Zwanenwater bij Callantsoog waargenomen.
De zeldzaamste in dit duingebied van Natuurmonumenten is ongetwijfeld een veldrietzanger geweest. Deze in Nederland uiterst zeldzame vogel uit het zuidoosten van Europa is in juni geringd tijdens een ringproject dat dit jaar van start is gegaan. Het was ongeveer de twintigste keer dat deze kleine zangvogel in Nederland terecht is gekomen.
Het Zwanenwater trekt de laatste tijd meer vreemde vogels. In mei werd een bergfluiter ontdekt. Zoals de naam al doet vermoeden, broedt deze zangvogel in bergachtig gebied in het zuidwesten van Europa. Het exemplaar in het Zwagenwater zong uitbundig, maar bleef voor de liefhebbers helaas maar één dag. Bergfluiters worden in Nederland zelden gezien. In totaal zijn er nog geen veertig bergfluiters in ons land waargenomen.
In het Zwanenwater worden de laatste jaren ook regelmatig cetti’s zangers waargenomen. Deze vogelsoort broedt in de warmere delen van Europa en verplaatst zich langzamerhand richting het noorden. Met name in het zuiden van ons land is de cetti’s zanger een vaak geziene gast geworden. In het Zwanenwater werd deze zangvogelsoort dit jaar een aantal keren geringd.
Bron: Natuurmonumenten

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.