Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vragen over de vernieuwde Nieuwsbrief

  •  
15-10-2004
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
153 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Veranderingen en vernieuwingen kunnen altijd aanleiding geven tot vragen en problemen. Hopelijk kunnen we hier al een deel daarvan beantwoorden of verhelpen.
1: Ik wil me afmelden, maar weet niet hoe.
Antwoord: je kan je alleen afmelden via een mailing. Onderaan iedere Nieuwsbrief staat een link naar een persoonlijk formulier, waarmee je je afmelding kunt uitvoeren. Alle andere manieren om uit het adressenbestand verwijderd te worden zijn ingewikkelder en kosten jou of ons veel tijd.
2. Hoe vaak krijg ik nu een nieuwsbrief?
Wanneer u zich aanmeldt voor de Vroege Vogels nieuwsbrief ontvangt u de gewone Vroege Vogels nieuwsbrieven en de Natuur in Beeld brieven. De gewone nieuwsbrieven worden op vrijdag en zondag verstuurd. Vrijdag is een vooruitblik op de komende uitzending en zondag staat er informatie uit de uitzending en website in. Op de overige dagen van de week wordt er een Natuur in Beeld gestuurd.
3. Ik wil me alleen afmelden voor Natuur in Beeld. Kan dat?
Ja, dat kan. Natuur in Beeld is een extra optie. Onderaan de brief staat een link waar mee u zich kunt afmelden (zie punt 1). U blijft dan wel lid van de gewone Vroege Vogels nieuwsbrief.
4. Kan ik ook alleen een de Natuur in Beeld ontvangen?
Nee dat kan niet. Natuur in Beeld is als extra optie bedoeld. Als u geen gewone nieuwsbrief meer wilt wordt u ook afgemeld voor Natuur in Beeld.
5: Ik heb geen oude Nieuwsbrief meer, maar wil me wel afmelden.
Antwoord: wacht op eerstvolgende nieuwsbrief. Elke dag verschijnt er wel een nieuwsbrief. U kunt zich apart afmelden voor Natuur in Beeld (zie punt 3).
6: Mijn emailadres is gewijzigd, wat nu?
Antwoord: meld je eerst af op je oude emailadres en meld je dan weer aan op de website met je nieuwe adres.
7: Ik wil de nieuwsbrief op een ander adres ontvangen.
Antwoord: zie vraag 6.
8: Ik heb me niet ingeschreven op die nieuwsbrief, maar krijg hem toch.
Antwoord: dat is vrijwel onmogelijk, want je aanmelding wordt geverifieerd via een mailtje naar je inschrijfadres.
Wat eventueel zou kunnen is dat je onlangs bent toegevoegd aan een andere mailinglist/nieuwsbrief/nieuwsgroep die zich in het verleden al groepsgewijs heeft ingeschreven op de nieuwsbrief van Vroege Vogels.
Een laatste mogelijkheid is dat een huisgenoot/computerdeler zich heeft ingeschreven.
9: Bij het lezen van de Nieuwsbrief wil mijn computer steeds verbinding maken met het internet. Waarom?
Antwoord: het is een zogenaamde html-mailing met plaatjes. Die plaatjes worden niet meegestuurd, maar staan op onze server. Daar is voor gekozen om een niet al te groot bestand te mailen.
Op het moment dat u de Nieuwsbrief gaat lezen, zal uw email-programma (bijv. Outlook) de plaatjes proberen op te halen. Bent u op dat moment niet verbonden met internet dan zal (afhankelijk van uw instellingen) Windows uw computer opdracht geven om automatisch een verbinding te maken. Dat kan storend werken.
10: De links in het mailtje werken niet.
Antwoord: stuur het hele mailtje door aan ons, zodat we kunnen zien wat er aan de hand is.
11: Ik ontvang geen nieuwsbrief, wat is er mis?
Antwoord: waarschijnlijk is er bij de inschrijving iets mis gegaan. Mogelijk hebt u vanuit het bevestigingmailtje niet op de link geklikt.
Oplossing: nogmaals aanmelden.
12: Instructie voor Hotmail-gebruikers
Als u uw spamfilter op het hoogste niveau (Exclusive) heeft ingesteld, moet u voor uw aanmelding eerst het domein 'omroep.nl' toevoegen aan uw 'Safe List' bij uw 'Contacts'. Het spamfilter van Hotmail staat standaard op het één na hoogste niveau (Enhanced). In dat geval komt de nieuwsbrief wel in uw Inbox.
13: Ik heb een andere vraag over de nieuwsbrief.
Antwoord: stuur inhoudelijke vragen naar vroegevogels@vara.nl ,
technische vragen naar vroegevogels.nieuwsbrief@vara.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.