Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vossen webcam Oostvaardersplassen weer online

  •  
06-03-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1009 keer bekeken
  •  
vos_43.jpg
De webcam, bij de vossenburcht in de Oostvaardersplassen gaat weer online. Dinsdag 6 maart vanaf 20 uur zijn de live-beelden te volgen via www.volgdevos.nl. Maar er is één probleem: er heeft zich afgelopen weken nog geen enkel vossenpaartje in de burcht laten zien. Afgelopen weken kwamen er al wel een bunzing, muis en rat langs. Een samenvatting van die beelden is vanavond te zien in de eerste aflevering van Vara’s Vroege Vogels TV (Nederland 2, 19.20 uur). Komende weken kan iedereen meekijken of alsnog een vossenfamilie in spé zich meldt.
Webcams
Staatsbosbeheer heeft vorig jaar webcams geplaatst in en rond een vossenburcht in deOostvaardersplassen, een natuurgebied tussen Almere en Lelystad. Ruim 500.000 mensen volgden drie maanden lang het dagelijks leveren van een vossenpaar en de geboorte van hun jongen. De website werd 2,3 miljoen keer bekeken. Vorig jaar belemmerde een spin voor de camera het zicht op de vossen. En ook de verbinding viel een aantal keren uit. Dit jaar zijn een paar technische verbeteringen doorgevoerd, die spinnen minder kans geven en zorgen voor een stabielere beeldverbinding vanaf de burcht. Maar helaas, er zijn nog geen vossen in het hol gesignaleerd. De natuur gaat haar eigen gang en of de vossen ook dit jaar terugkeren voor de camera’s blijft afwachten.
Roofgedrag
Vossen zijn fascinerende dieren, soms verguisd om hun roofgedrag maar even vaak bewonderd om hun gedrag en uiterlijk. In de Oostvaardersplassen leeft een stabiele groep van ongeveer 50 vossen. Omdat ze hier vrij leven, zijn ze ook overdag te zien.
Zeearenden
Staatsbosbeheer heeft goede ervaringen met webcams. In 2007 werd bij het nest van de zeearenden in de Oostvaardersplannen een webcam gehangen. De zeearenden broedden dat jaar voor de tweede keer met succes. Vorig jaar had de webcam bij de vossenburcht 2,3 miljoen bezoeken. Komend jaar worden ook camera’s geplaatst in andere natuurgebieden.
Bron: Staatsbosbeheer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.