Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vos vindt lekker hapje | Zelf Geschoten

  •  
22-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
185 keer bekeken
  •  

Deze vos is al snuffelend en gravend op zoek naar een lekker hapje. Wat hij uiteindelijk vindt is niet goed te zien, maar het lijkt in de smaak te vallen! Gefilmd door Leon van den Oetelaar.

Leefgebied

De vos is in veel leefgebieden te vinden: het bos, de heide of het veen, maar ook in de duinen, de polder en zelfs aan de rand van dorpen en steden. Hij leeft waar voldoende voedsel en dekking te vinden is en jaagt daarom graag in het overgangsgebied van biotopen. Daar is namelijk het meeste voedselaanbod te vinden.

vosje_jong_Angelalouwe.jpg

© Fotograaf Angelalouwe

Schemerdier 

Het roofdier is een echt schemer- en nachtdier. Kleine knaagdieren en haasachtigen staan vaak op het menu. Maar ook vogels, insecten, eieren, bessen, fruit, aas en afval eet de vos op. Best bijzonder dus, dat deze vos overdag is vastgelegd. 

Meer over:

zelf geschoten, vos
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

MarianClaasen
MarianClaasen22 sep. 2022 - 16:21

Als dit filmpje in de Amsterdamse Waterleidingduinen is gemaakt dan is het helaas niet bijzonder overdag een vos te zien; de meesten zijn daar tam (gemaakt). Vorige week liep een jonge vos daar nog bijna een kilometer met mij mee. Best bizar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.