Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Vos bijt man in been

27 jul 2016
  •  
leestijd 1 minuut
vos_72.jpg

© Fotograaf: djtepas

Een man is door een vos in zijn been gebeten in de duinen bij Bloemendaal. Hij had twee tanden van het dier in zijn enkel. De vossen in het gebied worden steeds minder schuw, doordat voorbijgangers ze voeren, meldt het Haarlems Dagblad.
Uit onderzoek bleek dat de man geen hondsdolheid had. Een opluchting, omdat de symptomen zich pas uiten als het te laat is, en dan ,,ga je zeker weten dood'', aldus de gebeten man, Lennard Vieveen.
Vieveen wil anderen waarschuwen: ,,Mensen denken dat vossen schattige dieren zijn. Maar ze zijn onberekenbaar.'' Het RIVM is het daar mee eens. ,,Vossen komen steeds vaker voor op plekken waar mensen ook zijn. Ze zien er leuk uit, maar kunnen bijten als mensen te dichtbij komen.''
Bron: ANP

Tags:

vos

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.