Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Voortaan ook uitstootlimiet voor luchtvaart

  •  
09-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lucht_contrails_vliegtuig.jpg
De internationale luchtvaart is het eens over voorschriften voor nieuwe vliegtuigen die de uitstoot van broeikasgassen moeten verminderen. Ook vliegtuigen die al worden gebouwd worden aan uitstootbeperkingen onderworpen, melden ingewijden.
Deskundigen van de Internationale Organisatie voor Burgerluchtvaart (ICAO), de luchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties, overwogen een tiental gradaties van beperkingen, die varieerden van 20 tot ruim 40 procent van de uitstoot. Over de regels voor bestaande vliegtuigtypes werd het felst onderhandeld.
Europese landen stelden volgens de bronnen optie zes, het op vier na strengste voorschrift, voor om de Europese vliegtuigbouwer Airbus niet al te zeer in moeilijkheden te brengen. Op aandringen van de Verenigde Staten zou tot optie zeven zijn besloten.Het bestuur van de ICAO moet het plan nog goedkeuren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.