Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Voorlopig groen licht voor verbreding A4

  •  
28-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lege_weg.jpg
Rijkswaterstaat mag volgende week beginnen met het voorbereidende werk voor de verbreding van de A4 bij Leiderdorp. Dat heeft de Raad van State (RvS) donderdag bepaald. De hoogste bestuursrechter wees een verzoek van omwonenden tot uitstel van de hand.
De verbreding van de snelweg van vier naar zes rijstroken moet de doorstroming verbeteren en files verminderen. De RvS stak twee jaar geleden evenwel een stokje voor de ingreep door het tracébesluit te vernietigen. In mei kwamen de verantwoordelijke ministers met een nieuw tracébesluit.
Onwonenden stapten opnieuw naar de RvS omdat zij vrezen dat verbreding van de weg leidt tot meer luchtvervuiling en geluidshinder. Volgend jaar doet de raad definitief uitspraak. In afwachting daarvan mogen de voorbereidende werkzaamheden, zoals het kappen van bomen, wel beginnen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.