Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Voorlopig geen opvang voor gestrande walvis

  •  
18-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_105334.jpg

© spitssnuitdolfijn

SOS Dolfijn, het opvangcentrum voor gestrande walvisachtigen, zal voorlopig geen nieuwe dieren opvangen. Dat maakte de organisatie maandag bekend, op de dag dat de een-na-laatste bruinvis uit het centrum werd teruggezet in zee. In het centrum in Harderwijk verblijft nu nog een bruinvis, die longontsteking heeft.

Verhuizing

SOS Dolfijn is gehuisvest op het terrein van het Dolfinarium, maar heeft niets met het zeezoogdierenpark te maken. Toch denken veel mensen dat. Dat maakt fondsenwerving erg moeilijk, aldus het opvangcentrum. Daarom besloot het centrum in september te gaan verhuizen. Het blijkt echter ingewikkelder dan gedacht om een nieuwe locatie te vinden.

Aangespoeld dier

SOS Dolfijn vangt jaarlijks tientallen zieke, gewonde of verzwakte dieren op. Herstel duurt drie tot zes maanden. Omdat niet duidelijk is wanneer het centrum gaat verhuizen vindt de organisatie het op dit moment niet verantwoord om beesten op te nemen. De verzorgers kunnen wel te hulp worden geroepen als er een dier aanspoelt, maar ze kunnen dan niet veel meer doen dan dieren op het strand uit hun lijden verlossen.
Bron: ANP

Meer over:

dolfijn, opvang, sos
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.