Vroege Vogels

'Voorjaar begint pas echt als de Keukenhof opengaat'

  •  
23-03-2006
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_172290.jpg
De natuur herstelt zichzelf, dus wat niet is houden we zeker nog tegoed. Dat stelde algemeen directeur P. de Vries woensdag bij de officiële opening van de Keukenhof.
Met de openstelling van de Keukenhof is het officieuze startschot gegeven voor de lente, aldus directeur De Vries. Volgens hem begint het voorjaar pas echt wanneer de Keukenhof opengaat. Hij oderschreef wel dat het koude weer de afgelopen maanden niet echt meewerkte. ,,Bloei is afhankelijk van de weersomstandigheden. We doen hier niets aan, we kunnen er ook niets aan doen. Dat is de charme van een natuurpark.'' Tot en met 19 mei zijn er zeven miljoen uitkomende en bloeiende bloembollen te zien in het 32 hectare grote park.
W. Jansen, voorzitter van het bestuur van de Stichting Keukenhof, wees er woensdag op dat Nederlanders best trots mogen zijn op deze attractie. ,,De Keukenhof trekt vele honderdduizenden mensen uit de gehele wereld naar Nederland in een periode dat dit toeristisch eigenlijk nog niet kan. Het is te koud voor strandpret en er zitten nog nauwelijks blaadjes aan de bomen. En toch komen al deze mensen naar Nederland. Want daar zijn de bollenvelden. Daar is de Keukenhof. Dus daar begint het voorjaar.''
Wegens het vierhonderdste geboortejaar van schilder Rembrandt van Rijn doopte acteur Henk Poort woensdag de Rembrandt-tulp. Henk van der Meyden, producent van de musical Rembrandt, onthulde het door Jan Wolkers gemaakte beeld Ode aan Rembrandt dat bij de entree het vernieuwde Juliana Paviljoen komt te staan. Wolkers zelf ontbrak in de Keukenhof door griep.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.