Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Voor 516.000 euro geboden op natuurgebieden

  •  
17-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verkoop.jpg
16 percelen natuurgrond rond het Overijsselse dorp Daarle die via een onlineveiling werden aangeboden, worden mogelijk verkocht voor een bedrag van 516.000 euro. Na de sluiting van de onlineveiling, waren er donderdag in totaal 16 hoogste bieders op de stukken grond. Dat liet Jaap Bekker van Troostwijk Vastgoed Verkoop, die de veiling organiseert, donderdagavond weten. Het geboden totaalbedrag komt neer op een gemiddelde van 1,50 euro per vierkante meter.
Staatsbosbeheer biedt de stukken land aan, nadat de organisatie van het vorige kabinet de opdracht had gekregen om 100 miljoen euro bij te dragen aan het wegwerken van de staatsschuld.
Overigens moet een rechter nog bepalen of de verkoop überhaupt mag; hij doet op 22 mei uitspraak. Daarna moet Staatsbosbeheer ook nog bepalen of de percelen 'gegund' worden, zoals dat heet. Bieders horen dan mogelijk op 24 mei of zij een kavel daadwerkelijk hebben verworven.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.