Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Voor 167 bomen naar Miami

  •  
02-11-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_51888.jpg

© banner milieucentraal

Een weekje zonnen in Miami kost 167 bomen per persoon. Tijdens de retourvlucht naar de Amerikaanse staat Florida stoot het vliegtuig 3334 kilo kooldioxide (CO2) uit. Per passagier moeten hiervoor ter compensatie voor het klimaat 167 bomen een jaar lang groeien.
Het landelijk informatiecentrum Milieu Centraal presenteerde dinsdag op zijn website 'Klimaatwijs op reis'. Reizigers kunnen hier de effecten van hun reisgedrag op het klimaat berekenen. Wie de uitgestoten broeikasgassen wil compenseren, kan een certificaat van Stichting Face (Forests Absorbing Carbondioxide Emission) kopen. De stichting plant ter compensatie van de reis nieuwe bomen aan.
Een ,,klimaatgecompenseerd'' vliegreisje naar Miami kost op deze manier per persoon 167 bomen of 53,34 euro aan Face-certificaten.
Het milieucentrum wil Nederlanders wijzen op de consequenties van hun reisgedrag. ,,De combinatie van vaak op vakantie gaan, ver op vakantie gaan en regelmatig vliegen leidt tot een behoorlijke uitstoot van broeikasgassen.'' Volgens Milieu Centraal staat een vliegreis met twee personen naar het Portugese Faro en een caravanvakantie naar Zuid-Frankrijk wat betreft de uitstoot van CO2 gelijk aan de helft van het totale gas- en elektriciteitsverbruik van een gemiddeld huishouden per jaar. (Bron: ANP)

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.