Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Volkswagen testte uitlaatgassen op apen en mensen'

  •  
29-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Uitlaat auto

© Bron: Pixabay

Volkswagen heeft uitlaatgassen niet alleen op apen getest, maar ook op 25 mensen. Het onderzoek werd uitgevoerd door een onderzoeksgroep die gefinancierd werd door VW maar ook BMW, Daimler en Bosch.
Daimler zegt niets te weten van het onderzoek en distantieert zich ervan. Het is nog onduidelijk of de andere fabrikanten van de tests afwisten.
Ook de Duitse autoriteiten veroordelen de onderzoeksmethoden. ,,Deze testen op apen en zelfs op mensen zijn ethisch niet te rechtvaardigen'', zei regeringswoordvoerder Steffen Seibert. ,,Dit roept kritische vragen op over degenen die erachter zitten.''
Volgens het rapport onderzocht Volkswagen in 2014 hoe gezonde mensen reageerden op de inademing van stikstofdioxide. Stikstofdioxide is het vervuilende element in de uitlaatgassen dat de autofabrikant in onderzoeken heeft gemanipuleerd om de wettelijke limieten voor dieselvoertuigen te halen. In werkelijkheid werden die limieten vaak overschreden.
Volkswagen meldt dat het onderzoek een grote vergissing is geweest. De ondernemingsraad van het autobedrijf roept op tot een gedetailleerd onderzoek naar de zaak. Zaterdag werd al duidelijk dat apen urenlang uitlaatgassen moesten inademen in het onderzoek.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.