Vroege Vogels

Volgende week: Dawn Chorus

  •  
28-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
DSC_8110 (2)
Volgende week vieren we samen met diverse Europese omroepen weer de Internationale Dawn Chorus Day. We nemen alvast een kijkje in de Biesbosch, samen met onze gastheer van die ochtend, boswachter Theo Muusse van Staatsbosbeheer.

Prijswinnend

De Dawn Chorus Day is een initiatief van de Ierse omroep RTE. Al vele jaren volgen zij het wakker worden van de vogels, van oost naar west. Vorig jaar werd deze uitzending, waar Vroege Vogels aan meedeed vanaf Texel, bekroond met een Gouden Roos in de categorie "Radio-evenement van het jaar".

Blauwborsten en nachtegalen

Dit jaar verwachten we tussen 01.00 en 07.00 veel nachtegalen, blauwborsten, roerdompen, rietzangers en cetti's zangers te horen. Met een beetje geluk vangen we ook nog een glimp op van de zeearend of de visarend in de Biesbosch. Hóren zullen we die hoogstwaarschijnlijk niet, maar wanneer ze overvliegen kan het wel zijn dat veel andere vogels de lucht in gaan en duidelijk hoorbaar alarm slaan.

Meer over:

dawn chorus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.