Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Volgende klimaattop in Duitsland

17 nov 2016
  •  
leestijd 1 minuten
broeikaseffect klimaattop
De volgende klimaattop is in november 2017 in Duitsland. Dit is woensdag gemeld op de conferentie van dit jaar in het Marokkaanse Marrakesh. Duitsland is dan overigens geen voorzitter van de conferentie, want dat is Fiji.
Onder de deelnemers was woensdag ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. De Amerikaanse regering streeft de doeleinden na van het klimaatakkoord van Parijs van vorig jaar. De Republikeinse regering die 20 januari onder de nieuwe president Donald Trump in Washington aantreedt, doet dat waarschijnlijk niet. Veel Republikeinen uit de rechtervleugel van de partij, inclusief Trump, stellen dat niet is aangetoond dat de aarde opwarmt door het doen en nalaten van mensen.
Kerry zei woensdag in Marrakesh dat bijna alle onderzoekers en wetenschappers, net als de overgrote meerderheid van de Amerikaanse bevolking, ervan overtuigd zijn dat de uitstoot van broeikasgassen dramatisch moet afnemen . Zo niet, dan volgen er catastrofale gevolgen, zei Kerry. Hij riep de opvolgers van huidige regering op straks geen overhaaste besluiten te nemen in het klimaatbeleid.
Bron: ANP

Meer over:

klimaattop

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar