Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Vogelzang van Nederland

  •  
25-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Het warme rollertje van de veldleeuwerik, het uitgebreide repertoire van de spreeuw en de negen noten per seconden van de tuinfluiter. Het klinkt niet alleen als muziek in de oren, het heeft er ook alle kenmerken van. Dat schrijft Dick de Vos in zijn zeer uitgebreide handboek Vogelzang van Nederland. Over klankkleur, toonladders en alle mogelijke ezelsbruggetjes. Zo doet de monotone zang van de geelgors op een hete zomerse dag denken aan: Mamamamamamamamama mag ‘k een ijsje?
Erop uit!
Eigenlijk leer je het herkennen van de roepjes en de zang het beste door de natuur in te gaan, en niet uit een boek. Dat vindt Dick de Vos ook. Alleen is het repertoire van veel vogels zo divers dat een beetje voorbereiding geen luxe is. Vogelzang van Nederland is geordend naar mate van overeenkomst in zang. Het geeft naast een zangbeschrijving ook aanvullende informatie over de soort. Het gaat uitgebreid in op de verspreiding van soorten, gedrag, biotoop, en de zangactiviteit per dag en jaar. Van 100 vogels. Van de baardman tot de halsbandparkiet, van de kwartelkoning tot de sprinkhaanzanger.
Titel: Vogelzang van Nederland
Auteur: Dick de Vos
Uitgeverij: KNNV
Pagina's: 176
Uitvoering: Full colour
Prijs 27,95
ISBN: 978-90-5011-374-8

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.