Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Vogeltrekjournaal: wielewalen en wespendieven

3 mei 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Wespendief

© Fotograaf: pieterbj

Volgens Joost van Bruggen van SOVON Vogelonderzoek is de piek van de vogeltrek nu wel voorbij. Maar er is nog genoeg moois te verwachten de komende weken. Zo zijn de meeste Wielewalen, wespendieven en kwartels nog onderweg naar ons land. Tegelijkertijd zijn er ook nog vogelsoorten die ons land weer gaan verlaten, op zoek naar hun broedgebieden in het hoge noorden.
Vroege Vogels besteedt elke week aandacht aan 'de grootste volksverhuizing ter wereld'. Aan de vele miljoenen vogels, die in het voorjaar jaarlijks vanuit hun overwinteringsgebieden in het zuiden naar hun noordelijke broedgebieden trekken. Tientallen soorten passeren de revue, van de eerste grutto’s, tot de eerste boerenzwaluw, van de in de stad broedende scholeksters tot de zomerse bijeneters.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.