Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vogelstad

  •  
04-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
16 Nederlandse gemeentes hebben dit jaar projecten ingezonden voor de Stadsvogelprijs 2008. Hieruit heeft de jury 3 mogelijk winnaars genomineerd: Heerhugowaard, Terneuzen en Zoetermeer. Fred Wouters, directeur van Vogelbescherming Nederland, maakte op donderdag 4 december bekend dat Zoetermeer dit jaar de prijs (€ 20.000,-) in de wacht heeft gesleept.
 
Naast de drie genomineerden heeft de jury ervoor gekozen om drie andere inzendingen een eervolle vermelding te geven: Amersfoort, Dronten en Zaanstad. Amersfoort en Zaanstad worden geprezen om vergaande samenwerking en consequent doorgevoerde aanpak in het behoud van voldoende nestgelegenheid voor de gierzwaluw. De gemeente Dronten wordt geprezen om het feit dat hier de eerste huiszwaluwtil in Nederland werd geplaatst.
Alle projecten zullen worden gebundeld in een boekje dat uitkomt bij de start van de stadsvogelprijs 2009. Het boekje zal dienen als voorbeeld en inspiratie voor andere Nederlandse gemeentes.
Bron: Vogelbescherming
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.