NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Vogels van Suriname

27 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuten
Rode_Ibis.jpg
De rode ibis, de grote kiskadie of de zwartkopzaadkraker. Zomaar drie vogels die in Suriname veel voorkomen. Het Zuid Amerikaanse land is een walhalla voor vogelaars. Zo komen er meer dan 750 soorten voor en die staan allemaal in het kersverse boek 'Birds of Suriname'. 
Een van de auteurs is de Nederlandse bioloog Arie Spaans, die er al meer dan 45 jaar onderzoek naar doet. Samen met de beroemde vogelillustrator Ber van Perlo, die aan het boek meewerkte is hij zondag te gast in Vroege Vogels om te praten over de Korikori en de Twa Twa, maar ook over het grote probleem van de vogelstroperij in Suriname. Om de natuur beter te kunnen beschermen heeft Spaans samen met anderen de stichting ' vrienden natuurbehoud Suriname ' opgericht.
De korikori wordt in het Nederlands de rode ibis genoemd. Hij leeft in groepen van tientallen vogels en eet bij voorkeur in ondiepe plassen, langs de kust, in de modder.
Titel: Field Guide to the Birds of Suriname
Auteurs: Arie L. Spaans, Otte H. Ottema and Jan Hein J.M. Ribot. 
Illustraties:  Ber van Perlo
Uitgever: Brill NV
ISBN13: 9789004249295
Aantal Blz. 634
Prijs € 50,00
Meer mooie vogels uit Suriname:
suriname3
Deze wegbuizerd heeft een hagedis als prooi. Fotograaf: Marvett.
suriname2
De tropische spotlijster. Fotograaf: TheoTerwiel.

De zwartkapdonacobius.
 Fotograaf: Marvett.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.