Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vogels met Valentijnsdag | Fotoserie

  •  
14-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
924 keer bekeken
  •  
9

IJsvogels

© Jan Punter

Het is 14 februari, Valentijnsdag: de dag die volledig draait om de liefde. Mensen geven elkaar rozen, dozen chocolade of knuffelbeertjes. Wij zijn niet de enige dieren die elkaar cadeautjes geven: sommige vogels doen dat ook. 

IJsvogel vangt visje

Een mannelijke ijsvogel die een vrouwtje wil versieren bijvoorbeeld. Hij weet dat liefde door de maag gaat en daarom vangt hij een visje. Vervolgens trakteert hij het vrouwtje met de verse vis, in de hoop dat hij haar zo versiert.

9

IJsvogels

© Jan Punter

Maar, voor de meeste vogels duurt het nog even voordat hun leven in het teken van liefde en voortplanting staat. Als de lente begint gaan de meeste vogels pas beginnen met nestjes bouwen en om elkaar heen dansen.

'Verliefde vogels'

Om deze liefdevolle dag toch te vieren, hebben wij foto’s van ‘verliefde vogels’ op een rijtje gezet. Of vogels überhaupt verliefd kunnen worden en of de vogels op deze foto’s ‘een stelletje’ zijn is natuurlijk de vraag, maar schattig is het wél. 

1

Groene halsbandparkieten

© Henk Breur

2

Pimpelmezen

© Kasteelheertje

3

Zwanen

© Natasjajuist

4

Steenuiltjes

© Johan Scholtens

5

Appelvinken

© Kasteelheertje

6

Roodborstjes

© Greetje-sibon

7

Duiven

© Chrisfotos

8

Bijeneters

© Anna Stelloo

Meer over:

valentijn, vogels, liefde
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.