Vroege Vogels

Vogelparadijs in het Naardermeer

  •  
19-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ralreiger-daanritter.jpg

© Ralreiger. Fotograaf: daanritter

Het is de afgelopen weken een komen en gaan van zeldzame vogelsoorten rondom het Naardermeer. Boswachter Hanne Tersmette spotte onder andere de zeldzame ralreiger, de koereiger, zwarte ibissen en steltkluten in het natuurgebied van Natuurmonumenten.
koereiger-willemdewolf

Koereiger. Fotograaf: WillemdeWolf
Natte natuur
‘Sinds de opening van de natuurverbinding in oktober 2014 is het waterpeil verhoogd, zoals vastgesteld in het watergebiedsplan. Hierdoor ontwikkelt zich natte natuur tegen de natuurverbinding aan, waardoor een belangrijke moerasverbinding tussen het Naardermeer en de Ankeveense en Kortenhoefse Plassen ontstaat. Hier profiteren allerlei water- en moerassoorten van’, licht Tersmette toe.
zwarteibis-karelbuitenkamp

Zwarte ibis. Fotograaf: KarelBuitenkamp
Water- en moerasvogels
Het natte gebied in de polder aan de zuidezijde van het Naardermeer, Hilversumse Bovenmeent, is van groot belang voor water- en moerasvogels. In het Naardermeer broeden al jaren populaties van zeldzame vogelsoorten zoals de purperreiger en de zwarte stern. Dat nu ook andere moerasvogels zoals de ral- en koereiger zich hier laten zien is erg positief te noemen. Of er sprake is van dwaalgasten of dat de vogels zich hier daadwerkelijk aan het vestigen zijn, is nog de vraag.
Bron: Natuurmonumenten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.