Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Vogels kijken is hip

27 jun 2019
  •  
leestijd 1 minuut
Vogelende hipster

© fotograaf: Elias den Otter

De meeste vogelcursussen worden gevuld met mensen van boven de veertig. Maar daar komt verandering in. Elias den Otter, docent sociale wetenschappen aan de UvA en fervent vogelaar, weet steeds meer millennials (jongeren geboren tussen 1980 en 2000) de natuur in te “lokken”. Elias organiseert cursussen ‘Vogelen voor Beginners’ en tot zijn grote vreugde loopt het storm met jonge, hippe Amsterdammers. Hij denkt er zelfs over om een speciale vogelbeweging voor deze groep jonge mensen op te richten.

Natuur

Voor de meeste cursisten is het vogelen vooral een gezellige en leerzame manier om met een groep gelijkgestemden de natuur in te trekken. Al wandelend en pratend in 't Twiske te leren over de meerkoet, kleine karekiet en groenling. Met na afloop langdurig de ontdekte vogels nabespreken met een lekker koud drankje.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's