Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Vogelgeluid als inspiratie

14 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
ad

© Saxofonist Ad Colen

Saxofonist en componist Ad Colen is regelmatig in de natuur te vinden om te luisteren naar vogels. Hun zang inspireerde hem tot het project A Birdseye View On Jazz. Bonte vliegenvanger, grutto, wielewaal, bosuil, heremietlijster, zomaar enkele vogels waar Colen muziek op maakt. Hij verwerkt in de muzikale keuzes die hij maakt ook karaktereigenschappen van de vogels. 
In Vroege Vogels speelt Ad Colen samen met contrabassist Dion Nijland. Op de CD die hij gaat maken zal een vijfkoppige band te horen zijn. Ad Colen is al jaren actief in de Nederlandse jazz scene en speelde met pianisten als Michiel Borstlap en Rob van Bavel. Verder heeft hij het Ad Colen Quartet met Gé Bijvoet op piano, Wiro Mahieu op contrabas en Yonga Sun op drums. 
In z'n vlog verteld Ad Colen over het vogelmuziek project waarvoor hij aan het componeren is. Vogelzang geluiden en melodieën worden gebruikt om nieuwe composities te maken. In deze blog laat hij horen hoe je de zang van bijvoorbeeld de bonte vliegenvanger kunt gebruiken om improvisaties en composities te maken:

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.