Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Vogelflappen in hoogspanningslijn

  •  
14-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
P1040599_bewerkt.jpg
Middenin het Groene Hart zijn dinsdag vogelflappen bevestigd in opdracht van TenneT, de beheerder van het electriciteitsnet. Aan de bliksemafleidingskabels van het hoogspanningsnet zijn de zwart-witte flappen aangebracht, in de hoop dat vogels de kabels eerder zien en er minder tegenaanvliegen.
Op de foto's de helicopter met een technicus die buitenboord hangt om de flappen te bevestigen. Dit precisiewerk is uitbesteed aan een ploeg van het Duitse RWE omdat die er al ervaring mee heeft. De bovenste kabels zijn voor de bliksemgeleiding en daar staat geen spanning op, maar in de kabels eronder gaat 150 kV (= 150.000 Volt).
Niet alleen de electriciteitssector is hierbij betrokken, ook vogelbeschermers en onderzoeksbureau Waardenburg. Iedereen werkt enthousiast mee aan de proef omdat de ervaringen in Duitsland spectaculair zijn. Aantoonbaar waren daar 90% minder 'draadslachtoffers'.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.